Sammutusjärjestelmä

Palonsammutusta vesisumulla kaikenlaisiin moottoritiloihin ja suljettuihin tiloihin patentoidulla korkeapainetekniikalla.

FOGMAKERR on kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymä, linja-autojen palonsammutusjärjestelmien markkinajohtaja Euroopassa ja on vuodesta 1995 toimittanut yli 105000 sammutusjärjestelmää.

Vesisumu tukahduttaa tehokkaasti palon pienentämällä happipitoisuuden. Vesisumu höyrystyy välittömästi ja jäähdyttää savukaasut sekä kuumat esineet moottoritilassa. Vaahtolisäke 3% AFFF sammutusnesteessä ehkäisee tehokkaasti palon uudelleen syttymisen, toimii sammutuspeitteenä moottoritilassa. Vesisumu ulottuu moottoritilan jokaiseen paikkaan.

Alhaiset kustannukset  käyttövuosien aikana.

Paineenpudotusilmaisin – Palonsammutusjärjestelmä toimii ilman sähköä. Erittäin luotettava järjestelmä. Palonsammutusjärjestelmä toimii vaikka ajoneuvo kaatuisi kyljelleen. Erinomainen jäähdyttävä vaikutus, lämpötila laskee 10 sekunnissa 700 C astetta.

Vaikeapääsyiset ympäristöt edellyttävät nopeaa ja tehokasta sammutusta

Maan alla käytettävät koneet

Maanalainen konepalo saattaa olla tuhoisa, koska laitteen välittömässä läheisyydessä on usein suuria määriä diesel- ja hydrauliöljyä. Palo leviää erittäin nopeasti.Maanalainen palo saattaa lisäksi henkilökunnan välittömään hengenvaaraan. Koneita käytetään usein vuorotyössä, ja lisäksi niiden korvaaminen on vaikeaa mahdollisten keskeytysten tapahtuessa.Vesisumu suojaa moottori- ja hydrauliikkatiloja sekä sisäänrakennettuja jarruja. FOGMAKER voidaan aktivoida mekaanisesti, manuaalisesti tai täysautomaattisesti.

Asiakkainamme ovat muun muassa CAT, Atlas Copco, GIA, SCHÖMA, TEREX, Liebherr, Paus HFH ja Normet.

Käyttökohteistamme voidaan mainita esimerkiksi Eurotunnel, LKAB, Zinkgruvan ja Boliden. Täytämme GRAMKOn (Ruotsin kaivosteollisuuden turvallisuustyön työalatoimikunnan maanalaiselle työlle asettamat vaatimukset.

Urakointi- ja metsäkoneet

Suuret polttoaine- ja hydrauliöljymäärät aiheuttavat suuria riskejä koneille.Jos koneita käytetään lisäksi palovaarallisessa ympäristössä kuten metsäteollisuudessa, jätteiden hyödyntämislaitoksissa tai petrokemiallisessa teollisuudessa, moottoriin kerääntyy usein palavaa materiaalia. Tämä aiheuttaa ilmeisen syttymisvaaran.

Palot leviävät usein erittäin nopeasti. Ruotsissa sovelletaan näiltä osin vakuutusyhtiöiden vaatimuksia SBF 127.

 

FOGMAKER täyttää nämä vaatimukset.Vesisumu suojaa tulipalolta moottoritilassa, hydrauliikassa ja sisäänrakennetuissa jarruissa. Järjestelmät ovat täys- tai puoliautomaattisia, ja niissä oleva ilmaisin toimii pneumatiikalla. Tämän ansiosta on mahdollista välttää hitsaustöissä ja käynnistysvaiheessa mahdollisesti esiintyviä suuria jännitevaihteluja. Lisäksi ilmaisin on riippumaton virtalähteestä.

 

FOGMAKERin ainutlaatuisen rakenteen ansiosta sammutin tyhjenee aina täydellisesti asennuskulmasta tai tyhjenemisen aikaisesta sijainnista riippumatta. Tästä on suurta etua, koska sammutin voidaan asentaa ahtaissa tiloissa vaakasuoraan tilan säästämiseksi. Tämä on myös merkittävä turvallisuustekijä silloin, kun sammutin asennetaan sellaiseen ajoneuvoon, joka saattaa kaatua kyljelleen.

”870 °C:eesta 136 °C:een10 sekunnissa!”

Ainutlaatuinen jäähdytysteho – lämpötila laskee 10 sekunnissa 734 °C:eella!

Sammutustesti kuvitteellisessa moottoritilassa, jonka tilavuus on 2,5 m³. Palolähteen muodostavat dieselillä täytetyt neljä säiliötä, jotka ovat kooltaan 20 x 40 cm. Dieselsuihku, jonka virtaama on 1 litra minuutissa, suunnataan moottoriin 5 barin paineella. Lämpöteho on noin 1 600 kW. Kuvat on otettu 2 sekunnin välein. Koko vaiheen eli 10 sekunnin aikana käytetään noin 7 dl sammutusnestettä.

 • Jäähdyttävä ja tukahduttava vesisumu, 100 bar
 • Palon jälkeisen siivouksen tarve vähenee
 • Ympäristöystävällinen
 • Alhaiset huoltokustannukset
 • Toimii ilman virtalähdettä
 • Patentoitu korkeapainetekniikka
 • Vaaraton ihmisille, koneille ja ympäristölle
 • Anodisoitu säiliö, korroosiosuojattu vaativiin ympäristöihin
 • CE-merkintä direktiivin PED 97/23/EY mukaisesti
 • Hyväksymä Bureau Veritas, Ruotsin Fire Protection Association (SSP 127) FIA, Kansainvälinen Motor Sport Association, DEKRA, P-merkitty SP (Technical Research Institute of Ruotsi) ja paljon muuta
 • Fogmaker on linja-autoissa käytettyjen sammutusjärjestelmien johtava toimittaja Euroopassa ja Australiassa. Vuodesta 1995 lähtien asennettujen sammutusjärjestelmien määrä on jo yli 80 000

 

 

www.scannotec.fi

www.fogmaker.com